Menu
Zoeken Annuleer

 

'Samen leren, samen leven'

Oecumenische Basisschool; “samen leren, samen leven”. Openheid, tolerantie, saamhorigheid en betrouwbaarheid zijn belangrijke waarden bij ons op school. Wij streven ernaar een plek te zijn waar kinderen graag zijn en zich veilig voelen. Als een kind zich veilig voelt, kan het al zijn energie richten op zijn eigen ontwikkeling, zowel intellectueel als sociaal-emotioneel. Je mag bij ons zijn wie je bent. We streven ernaar om het talent wat we allen hebben tot bloei te laten komen! 

Samen leren: coöperatieve werkvormen

Vanaf groep 1 zal je zien dat kinderen bij ons in groepjes zitten. Dit heeft te maken met coöperatief leren. Kinderen leren via bepaalde structuren samenwerken. Termen als “schoudermaatje of oogmaatje” zijn bij ons niet vreemd. Wij vinden het belangrijk dat er niet alleen mèt elkaar wordt geleerd, maar ook vàn elkaar geleerd kan worden. Drie keer per jaar werken we met de hele school aan een gezamenlijk thema.

Samen leven 


Niet alleen in de klas wordt er samengewerkt, ook in andere groepssamenstellingen. Zo vieren we Kerstmis en Pasen sfeervol gezamenlijk. Kenmerkend voor onze school zijn de gezamenlijke weekopeningen en sluitingen. Dit zijn momenten waarop bewust aandacht is voor verschillende godsdiensten en de door ons gebruikte christelijke normen en waarden. Tijdens deze bijeenkomsten speelt onze eigen muziekgroep. ’t Jaarlijks hoogtepunt is het gezamenlijke schoolkamp. Dit is een geweldige gebeurtenis waar leerlingen, team en ouders nog lang over napraten. Bij ons op school kennen we elkaar!


Kalender

Geen gebeurtenissen om weer te geven.
GA NAAR KALENDER